Cum sa gasiti bona potrivita

Pentru parinti bona ideala este o enigma pentru ca nu stiu exact ce isi doresc cu exactitate.

Prin experienta si prin multitudinea de bone cu care am avut ocazia sa lucram am stabilit cateva atribute ale unei bone ideale, un profil care va poate ajuta sa descoperiti ce anume va doriti dumneavoastra de la viitoarea bona.

Atitudinea bonei

Atitudinea este cea mai importanta. O bona trebuie sa fie o persoana flexibila, pentru ca trebuie sa se adapteze foarte rapid la mentalitatea si comportamentului copilului de care o sa aiba grija si serioasa in ceea ce face.

Atitudinea pozitiva este si ea foarte importanta, pentru ca vrei sa va lasati copilul tau in grija unei persoane optimiste, care genereaza entuziasm si alaturi de care copilul vostru se simte bine.

Educatia bonei

Desi nivelul educational nu este neaparat un criteriu usor de evaluat, va intereseaza ca bona pe care o cautati sa detina cunostinte despre psihologia comportamentala a unui copil, astfel incat sa fiti intotdeauna convinsa ca bona stie ceea ce face si intelege, atat la nivel teoretic cat si practic, comportamentul copilului dumneavoastra.

Acest lucru va poate fi de un real folos, pentru ca bona poate avea o experienta pe care sa v-o paseze si sa va faca munca de parinte extrem de usoara.

Abilitatile pe care le detine

Va intereseaza in principal ca o bona sa aibe multe abilitati practice.

De obicei acestea se obtin daca si bona avut un copil sau mai multi si astfel a fost nevoita sa se adapteze conditiilor de parinte.

Dintre potentialele abilitati amintim:

  • Abilitati de gatit
  • Abilitati de menaj usor
  • Sofat
  • Abilitati specifice postului: activitati ludice, plimbarea copilului, ingrijirea si igiena copilului
  • Abilitati extra: abilitati care sa fie in folosul intregii familii precum menaj usor casa, realizarea unor diverse comisioane, gatit pentru intreaga familie

Referintele de care dispune

Sunt foarte importante. Cu cat sunt mai specifice, cu atat mai bine pentru dumneavoastra cat si pentru bona.

Este important ca bona pe care doriti sa o angajati sa fi lucrat cu alte familii inainte si acestea din urma sa fi fost multumite de colaborare.

Aceste referinte sunt echivalentul unor marturii adevarate care atesta pregatirea bonei si va confirma sau infirma diverse cunostinte despre bona pe care l-ati observat din fisa de pre-interviu sau din interviu.

Asadar, daca bona dispune de mai multe referinte solide din partea unor persoane in care aveti incredere, automat este o bona potrivita pentru dumneavoastra.

Banii pe care sunteti dispusi sa ii alocati

Am listat ca ultim element banii pe care sunteti dispus(a) sa ii investiti. Nu vrem ca banii sa reprezinte motivul principal pentru care alegeti o bona.

Daca o bona atesta toate calitatile si abilitatile de mai sus, banii nu sunt atat de importanti, pentru ca dumnevoastra ca si parinte va intereseaza sa oferiti copilului cea mai buna ingrijire.

Banii pot fi insa un criteriu de departajare intre doua bone cu abilitati asemanatoare, insa nu trebuie sa reprezinte un criteriu fundamental de alegere sau de eliminare a unei potentiale bone.

Oricum ar fi, echipa noastra de specialisti va va ajuta sa faceti alegerea ideala, fiind pregatiti sa evalueze din punct de vedere practice si psihologic orice candidat.

Recomandari

  • "Pana sa apelam la serviciile Super-Bona am schimbat cateva bone in mai putin de un an, pentru ca nu reuseam sa gasim bona potrivita care sa aiba grija de Ioana. Auzisem de acest site de la o prietena care era foarte multumita de rezultate. Am fost placut surprinsi sa descoperim o echipa de profesionisti care au inteles exact ceea ce ne doream de la bona noastra si astfel am gasit o persoana de incredere, dedicata si foarte apropiata de fiica noastra." - Simona & Marian Dinu 
  • "Alaturi de echipa de la Super-Bona am gasit spijinul de care aveam nevoie pentru a gasi o persoana potrivita pentru familia mea, care sa aiba grija de cei doi copii si sa ma poata ajuta si cu treburile casnice. Inca de la prima intalnire, un consilier a evaluat solicitarea mea si mi-a oferit cateva variante din care sa aleg.Am fost foarte multumita sa gasesc exact bona la care visam!" -  Alexandra Cristescu
  • "Alegerea unei bone nu este niciodata o decizie usoara, dar cei de la Super-Bona au facut ca acest proces sa fie unul placut si mi-au oferit consilierea de care aveam nevoie. Dupa mai multe interviuri , am fost placut surprinsa sa descopar ca bona ideala pentru mine chiar exista." - Ionela Toader
  • "Am avut cateva cerinte specifice si exigente atunci cand am apelat la ajutorul Super-Bona. Nu eram siguri ca vom reusi sa gasim persoana potrivita, dar optiunile pe care le-am primit ne-au depasit asteptarile. In urma interviurilor am ales bona perfecta pentru familia noastra, care indeplineste exact cerintele exprimate de noi la inceput." -  Fam. Simion